Resultaten laden ...

Haarlemmerweg 4

666 m2 kantoorruimte te huur in Amsterdam

Kenmerken

Functie Kantoorruimte
Wijk / Buurt Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt
Bouwjaar 2004
Aantal bouwlagen 3

Haarlemmerweg 4
Amsterdam

INTRODUCTION
OVER WESTERGAS
Westergas is het Cultuurdorp van Amsterdam. Dag en nacht open voor iedereen die zin heeft in nieuwe energie. Vroeger stond op dit terrein een fabriek die de lichten van de stad liet branden. Nu is Westergas een groene, levendige oase waar je komt om op te laden. Met fantastische partners en programmering maken we kunst en cultuur toegankelijk voor lokale en internationale gasten. Samen willen we beter zorgen voor mensen, de stad en de natuur. Steek de brug over en ontdek een ideale kleine wereld waar je altijd rijker vandaan komt. Al sinds jaar en dag is Westergas, gelegen in het groene Westerpark, een begrip in Amsterdam. De monumentale fabrieksgebouwen zijn sinds 2018 overgenomen door Duncan & Lisca Stutterheim, vastgoedbedrijf MILLTEN en Harvest Vastgoed. Er werd hiervoor een fonds opgericht met jonge Amsterdamse investeerders, en één tukker, die van Westergas een Cultuurdorp willen maken voor deze en volgende generaties. Het Cultuurdorp telt maar liefst 17 gebouwen welke worden beheerd door vastgoedbedrijf MILLTEN en Harvest Vastgoed. Van de 17 panden worden er drie worden geëxploiteerd door Westergas, het evenementenbedrijf van Duncan & Lisca Stutterheim en Foppe Eshuis & Lennart Rottier (MILLTEN). Westergas zorgt met de iconische Gashouder, het industriële Transformatorhuis en het pittoreske Meterhuisje voor een brede programmering voor iedereen, van jong tot oud en voor iedere portemonnee. In de overige monumentale panden op de Westergas huisvesten een tal van vaste huurders, ook wel onze bewoners genoemd. We bieden ruimte aan creatieve, culturele en vernieuwende ondernemers die iets toevoegen aan ons Amsterdamse Cultuurdorp. In samenwerking met MILLTEN zoeken we naar de perfecte samenstelling op het terrein. De deur staat altijd open voor nieuwe huurders met inspirerende ideeën.

De Villa
De ingenieurswoning van de voormalige Westergasfabriek komt beschikbaar! Geheel naar eigen invulling te ontwerpen en in te richten.
Deze prachtige, statige villa (een rijksmonument), uit het begin van de vorige eeuw ligt direct bij de hoofdingang. Op deze plek bruist het zeven dagen per week.
Het Westerpark ligt op steenworp afstand van het centrum van Amsterdam en biedt onder meer ruimte voor cultuur, theater, film, grote en kleine events, horeca, groene hotspots en is een inspirerende ontmoetingsplek met volop ruimte voor innovatie.
Het terrein, in stadsdeel West, ligt op korte afstand van het Centraal Station en Station Sloterdijk. Westergas is hierdoor goed bereikbaar van verschillende kanten in de stad.Je nabije buren zijn Het Ketelhuis, The Conscious Hotel met Bar Kantoor, Theater de Krakeling, Cantine de Caron, Fabrique des Lumieres, de Espressofabriek en direct tegenover de Bakkerswinkel. Westergas is op zoek naar nieuwe huurders om die volledig passen binnen het Cultuurdorp van Amsterdam. Laat ons weten waarom jij op Westergas thuis hoort, en wellicht wordt deze Villa de nieuwe thuishaven van jouw bedrijf.

KENMERKEN
Adres
Haarlemmerweg 4, Amsterdam.
Het gehuurde

Beschikbaar
In totaal is ca. 666 m² kantoorruimte te huur
Verdeeld over:
ca. 168 m² | Souterrain
ca. 178 m² | Begane grond
ca. 181 m² | 1e verdieping
ca. 139 m² | 2e verdieping

Functie/huurovereenkomst
ROZ huurovereenkomst bedrijfs-/kantoorruimte, model 2015

Bestemming
Cultuur & Ontspanning. De Villa is als een van de weinige objecten bestemd voor kantoorgebruik

Beschikbaar
per Q2 2024

Jaarhuur
Nader overeen te komen

Servicekosten
Nader te bepalen

Promotiebijdrage
Er is een promotie/huurders vereniging actief met een vaste jaarlijkse bijdrage

Opleverniveau
Nader overeen te komen

Huurtermijn
5 tot 10 jaar

Garantie
Een bankgarantie of een waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur vermeerderd met servicekosten en BTW dient gesteld en afgegeven te worden door een erkende Nederlandse bankinstelling.
BTW

Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde voor tenminste 90% zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting. Indien huurder niet BTW-plichtig is zal de BTW-compensatie nader worden vastgesteld.

OPENBAAR VERVOER
Vanaf het Centraal Station Amsterdam met bus 21. Uitstappen bij de halte Van Hallstraat/ Westergasfabriek. In de nacht rijdt bus 283 van en naar Centraal Station vanaf halte Van Limburg Stirumstraat. Reis je vanaf het centrum? Neem dan tram 3 en stap uit bij halte Van Limburg Stirumplein of halte van Hallstraat/Westergasfabriek.

FIETS
Kom je op de fiets? Fijn! Het terrein is goed bereikbaar per fiets en er zijn genoeg fiets parkeermogelijkheden.

AUTO
Vanaf de Ring A10: pak de afslag S103/S104 (Haarlem) en rij richting Centrum via de Haarlemmerweg. Aan je linkerhand vind je Westergas. Vanaf Schiphol: pak de A4 richting Amsterdam (ring A10) en neem afslag S103 via de Haarlemmerweg richting centrum. Aan je linkerhand vind je Westergas

GESCHIEDENIS
Westergas kent een rijke geschiedenis. Het aanzicht van de 17 industriële gebouwen zijn na de sluiting van de Westergasfabriek in 1967 nooit ingrijpend veranderd. Hedendaags worden de fabriekspanden gebruikt als broedplaats voor kunst en cultuur. Na de komst van het steenkoolgas veranderde langzamerhand de verlichting in Nederland. Hiervoor moesten er wel extra fabrieken worden gebouwd. Daarom gaf Amsterdam op 23 juli 1883 de Londense Imperial Continental Gas Association het alleenrecht om twee gasfabrieken te bouwen in Amsterdam. Dit werden de Wester- en de Oostergasfabriek. Het gas werd in eerste instantie gebruikt voor de stadsverlichting (‘stadsgas’/’lichtgas’) en later voor particulieren en bedrijven. De Wester- en Oostergasfabriek werden overgenomen door de Gemeente Amsterdam op 10 augustus 1898. In de eerste jaren hierna steeg de productie en kwamen er belangrijke vernieuwingen en uitbreidingen zoals de bouw van een gashouder in 1903 van 100.000m3 op de Westergasfabriek. In 1904 werd hier ook een watergasfabriek, later bekend als het Transformatorhuis, gebouwd. Vanaf 2003 geeft het terrein opnieuw licht en energie. De grond is gesaneerd en een prachtig park is aangelegd. Creatieve ondernemers zitten in de gerenoveerde, historische gebouwen en talloze evenementen en festivals zijn er neergestreken. Het verleden bracht ons naar waar we nu zijn, het heden en de toekomst bepalen wij. Met duurzaamheid, cultuur, ontspanning en creativiteit hoog in het vaandel. In 2018 zijn de gebouwen van de Westergasfabriek veranderd van naam in Westergas. Hetzelfde terrein, nieuwe energie: het Cultuurdorp van Amsterdam.

Voorbehoud
Deze informatie is geheel vrijblijvend en houdt slechts een uitnodiging in tot het doen van een voorstel.