Resultaten laden ...

Kanaaldijk N.W. 47

629 m2 kantoorruimte te koop in Helmond

Kenmerken

Prijs € 1.775.000 k.k.
Functie Kantoorruimte
Onderhoud buiten Uitstekend
Onderhoud binnen Uitstekend
Wijk / Buurt Steenweg en omgeving

Wonen en Werken op historische locatie aan de Zuid-Willemsvaart? Deze rijks monumentale stadsvilla is met recht een ‘Grande Dame’ te noemen en is gelegen tegenover het bruisende havenplein van Helmond. Het volume van deze villa en het privacy biedend perceel van 1.234 m² zorgen ervoor dat er toch voldoende rust en ruimte is op deze enerverende locatie. De villa telt o.a. een masterappartement, 2 luxe badkamers, een guesthouse, riant souterrain en zeer multifunctioneel bijgebouw in de voormalige ‘kaarsenfabriek’. Een exclusief object waarbij alle authentieke details zoveel mogelijk bewaard zijn gebleven en waarbij de recente renovaties met zeer hoogwaardige materialen zijn uitgevoerd.

Na de bouw in 1835 door textielfamilie Bots is het pand in 1857 verkocht aan de oprichter van textielbedrijf J.A. Raymakers & Co. De woning is ruim 125 jaar in de familie gebleven. Na verkoop in de jaren ’80 is het pand eerst als kantoor gebruikt en later als woonhuis. Een van de herkenningspunten van deze villa is het klokkentorentje, niet voor niets wordt deze stadvilla ook wel “Het Huis met de Klok” genoemd. Wellicht kent u het ook als de woning met “De Kaarsenfabriek”. Dit riante en luxe uitgevoerde vrijstaande bijgebouw is achter de villa gelegen en is circa 80 jaar gelegen gebouwd en was tot de jaren zeventig in gebruik voor het vervaardigen van kaarsen.

De uitstekende geografische ligging tegenover het centrum van Helmond, 10 autominuten van Eindhoven en toch enorm veel privacy en kalmte maken dit object tot een zeer gewilde woonlocatie. Ook scholen, hockeyclub, Golfbaan en diverse culinaire gelegenheden zijn allemaal binnen loopafstand óf enkele minuten bereikbaar.

Algemene kenmerken:

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de koper, bij het tot stand komen van de overeenkomst, een schriftelijke bankgarantie te doen stellen of een waarborgsom te storten ten bedrage van 10 % van de koopsom.

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan