Resultaten laden ...

Mooierstraat 19

103 m2 winkelruimte te huur in Amersfoort

Kenmerken

Functie Winkelruimte
Wijk / Buurt Mooierstraat
Frontbreedte 1000 cm
Branchebeperking Nee
Horeca toegestaan Nee
Publieksgerichte dienstverlening Nee
Detailhandel Nee

Algemeen: De winkel aan Mooierstraat 19 maakt deel uit van het ‘Mooierplein’. Dit winkelgebied bestaat uit 13 winkels aan de Scherbierstraat, Mooierstraat en Kortegracht te Amersfoort. Deze zijn tussen de vijftig en tweehonderd vierkante meter groot. Klein dus, in vergelijking met de hoofdwinkelstraat met zijn grootschalige ketens. Dit geeft de locatie haar menselijke maat en geheel eigen sfeer. Een sfeer die de ondernemers op het plein koesteren en inhoud geven. De ondernemers hebben goed contact met elkaar en geven aan het Mooierplein die bijzonderheid die je elders niet vindt.

Het Mooierplein ligt in het historische stadscentrum van Amersfoort, wat is aangesloten op de hoofdwinkelstraat in Amersfoort de ‘Langestraat’ via de Scherbierstraat en de Kortegracht. Daarnaast sluit het aan op waarschijnlijk de mooiste straat van Amersfoort: ‘Muurhuizen’ en maakt daarmee deel uit van menig stadswandeling.

Tegen het Mooierplein aan ligt één van het meest bezochte museum van Amersfoort zijnde het Mondriaanhuis. Met de entree aan de Kortegracht en een volledig glazen achterpui waardoor aansluiting op het Mooierplein gecreëerd is.

Locatie: Het Mooierplein ligt in het historische stadcentrum van Amersfoort direct nabij de hoofdwinkelstraat de Langestraat. Het Mooierplein is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Indeling: Zie de plattegrondtekeningen in de bijlagen.

Opleveringsniveau: De winkel ligt in het midden van het Mooierplein en is 103 vierkante meter groot. De frontbreedte is ongeveer 10 meter en bijna geheel voorzien van glas met één toegangsdeur. Het glas loopt van de vloer tot aan het plafond zodat er veel etalageruimte is en licht binnen de winkel komt. De vrije hoogte in de winkel is 3,1 meter.

Achter in de winkel zijn het toilet en de pantry gesitueerd. Daarnaast is er in de winkel nog een separate berging waar ook de cv-installatie is ondergebracht. De winkel beschikt over een eigen meterkast met meters ten behoeve van gas, water en elektra. Kortom voor de bemetering van water en energie kan men zelf contracten met leveranciers afsluiten en is men geheel onafhankelijk en vrij in de keuze daarbij. De cv-ketel is in 2018 vervangen en voorziet de pantry van warm water en de winkel van warmte via de radiatoren.

De wanden zijn strak afgewerkt met stucwerk, het plafond is geschilderd met de leidingen in het zicht. De vloer is een in 2021 straf afgewerkte vloer die voorzien is van een nieuwe coating.

Parkeren: Onder het Mooierplein is een afgesloten parkeergarage gelegen voor bovengelegen woningen en winkels. Mooier Amersfoort heeft voldoende parkeerplaatsen in eigendom. Indien gewenst kan er 1 parkeerplaats gehuurd worden.

Welstandsklasse: A2.

Frontbreedte: 10 meter.

Bestemming: Winkelruimte
Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen via ons kantoor, bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

Huurprijs: € 190,- per m² per jaar te vermeerderen met de geldende BTW.

BTW: Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

Huurprijs parkeren: € 125,- per parkeerplaats (overdekt), per maand, te vermeerderen met de geldende BTW.

Servicekosten: Verrekenbaar voorschot van € 5,- per m² per jaar, te vermeerderen met de geldende BTW.

Onderhoudscontracten: De huurder zal zelfstandig contracten afsluiten voor levering water en energie evenals onderhoud en controle van de technische installaties.

Huurtermijn: Huurperiode van 5 jaar gevolgd door verlengingstermijnen van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn: 12 maanden.

Huurbetaling: De totale betalingsverplichting dient per maand vooruit te worden voldaan.

Zekerheidstelling: Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met de geldende BTW.

Huurindexatie: De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI) zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurovereenkomst: De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) 2012, inclusief de algemene bepalingen.

Aanvaarding: Direct.

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan