Resultaten laden ...

Hoe werkt een vastgoed taxatie?

09 jan 2020 - door Bedrijfspand.com

Hoe wordt een zakelijk object getaxeerd?

De taxatie van commercieel vastgoed wordt gebaseerd aan de hand van de huurwaarde van een pand. Huuropbrengsten komen namelijk ten goede aan de eigenaar van het pand, maar wel moet hierbij rekening worden gehouden met bijkomstige exploitatiekosten. Verder spelen ook stichtingskosten, grondprijzen en omzetgegevens een rol. Dit is echter geheel afhankelijk van het pand of object dat wordt getaxeerd.

Wat staat er in een taxatierapport?

Het taxatierapport bevat informatie over het soort gebouw of object, de bouwkundige staat, de indeling en de grootte. Daarnaast vertelt het rapport ook iets over de ligging en mogelijke voorzieningen in de buurt van het object of gebouw. Op die manier ontstaat er een volledig beeld voor u als mogelijk geïnteresseerde koper.

Kies voor een onafhankelijke en betrouwbare taxatie

Bij een waardeberekening van een pand of object is het verstandig samen te werken met een gespecialiseerde en gecertificeerde taxateur. Dit geeft u de garantie op een professioneel taxatierapport. Een onafhankelijke taxatie en betrouwbare informatie helpen u bij het maken van een goede beslissing om wel of niet tot aankoop over te gaan.

Taxatie nodig van een bedrijfspand, horecagelegenheid, winkel of beleggingsobject? Werk samen met een deskundige en ga voor de best mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze partner

Terug naar blog overzicht