Resultaten laden ...

Amstelplein 6

8.486 m2 kantoorruimte te huur in Amsterdam

Kenmerken

Huurprijs € 390 m²/jaar
Huur parkeerplaats € 3500 /parkeerplaats/jaar
Functie Kantoorruimte
Contract Type Direct
Wijk / Buurt De Omval
Bouwjaar 2001
Energielabel A
Typische oppervlakte bouwlaag 1.209 m²

De Mondriaan Toren is gelegen direct aan rivier de Amstel, aan het Amstelplein 6 te Amsterdam. De kantoortoren is een hoogwaardige en opvallende locatie en omvat in totaal circa 24.871 m² v.v.o. kantoorruimte, verdeeld over 30 verdiepingen. Met een hoogte van 120 meter is de Mondriaan Toren een echt icoon welke, samen met de Rembrandttoren en de Breitnertoren, bijdraagt aan de skyline van Amsterdam.

Vanaf 1 februari 2022 komt er circa 8.500 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar verdeeld over de 17de tot en met de 30ste verdieping. De verdiepingen van de Mondriaan Toren hebben verschillende groottes, variërend van 232 m² tot 951 m² v.v.o. kantoorruimte. De verdiepingen zijn gemakkelijk in te delen gezien de rechthoekige vorm rondom de centrale kern. De centrale kern is voorzien van 7 liften, trappenhuizen en gescheiden sanitair groepen per verdieping. Doordat de vloeren rondom voorzien zijn van grote raampartijen heeft elke verdieping veel natuurlijk lichtinval en tevens een fenomenaal uitzicht over geheel Amsterdam. Het kantoorgebouw beschikt tevens over energielabel A.

Op de begane grond heeft de Mondriaan Toren een ruime entree voorzien van een koffiebar, informele overlegplekken en receptiediensten. Tevens is The Office Operators gevestigd in De Mondriaantoren waar tegen een vergoeding vergaderruimtes kunnen worden geboekt. Ook heeft het gebouw een ondergelegen parkeergarage en fietsenstalling. De parkeergarage is voorzien van elektrische laadpunten. De parkeernorm die wordt gehanteerd is 1:100.

Locatie
De Mondriaan Toren is uitzonderlijk goed gelegen, direct naast metro- en treinstation Amstel, nabij de ringweg A10, direct aan rivier de Amstel en nabij het centrum van Amsterdam. In de nabijheid van De Mondriaan Toren zijn meerdere voorzieningen gevestigd zoals sportfaciliteiten (o.a. sup en kano verhuur, Sportcity), restaurants (o.a. Blooker, Riva, George Marina, Dauphine) en hotels (o.a. Meininger Hotel, Hotel V).

Aan de Amstel / Omval hebben meerdere grote gerenommeerde partijen hun kantoor gevestigd. Dit zijn grote tech-bedrijven zoals Uber, Amazon, Phillips, ParkBee en Ebay / Marktplaats maar ook grote Nederlandse bedrijven zoals Rabobank, De Nederlandse Bank en DeGiro.

Naast de vestiging van grote kantoorgebruikers kenmerkt het gebied zich ook steeds meer door de mix van wonen, werken en vrije tijd. In de afgelopen jaren zijn meerdere nieuwbouwprojecten opgeleverd. Recent opgeleverde kantoorontwikkelingen zijn o.a. Amsteldok langs de Amstel en The Cloud aan de Mr. Treublaan 7. Nieuwbouw woon-ontwikkeling zijn o.a. de Amstel Tower en HAUT. Door de uitstekende ligging, de diversiteit aan voorzieningen in de buurt en de toevoeging van woningen in het gebied, heeft de Amstel / Omval en omgeving in alle opzichten een steeds populairdere reputatie gekregen.

Bereikbaarheid
Openbaar vervoer
Dankzij de ligging op circa 2 minuten loopafstand van metro en intercity Station Amsterdam Amstel, is de Mondriaan Toren met het openbaar vervoer (trein, metro, tram en bus) uitstekend te bereiken. Vanaf Station Amsterdam Amstel is Amsterdam Centraal Station (7 minuten), de luchthaven Schiphol (21 minuten) en Utrecht Centraal Station (18 minuten) gemakkelijk te bereiken.

Eigen vervoer
De Mondriaan Toren is uitstekend te bereiken met de auto, via de Gooiseweg is de ringweg A10 binnen 5 minuten te bereiken. Via de A10 zijn de A1 (Amsterdam - Amersfoort), en de A2 (Utrecht - Amsterdam) gemakkelijk te bereiken. Ook is het gebouw gemakkelijk te bereiken met de fiets.

Opleveringsniveau
De kantoorvloeren worden in gerenoveerde staat opgeleverd, onder andere voorzien van:

- Representatieve entree per verdieping;
- Gescheiden toiletgroepen per verdieping;
- Geschilderde muren (wit);
- Mechanische ventilatie;
- Bezettingscapaciteit van 1 persoon per 8 m²;
- Klimaatplafonds inclusief LED-verlichtingsarmaturen;
- Computervloeren;
- Sprinklerinstallatie;
- Zonwerende beglazing;
- Netto hoogte verdiepingsvloer 2,65 meter.

Voorzieningen
Het kantoorgebouw biedt de volgende voorzieningen:

- Ruime gerenoveerde entree;
- Ruime parkeergarage voorzien van laadpalen;
- Overdekte fietsenstalling;
- Personenliften (6) en goederenlift (1);
- Koffiebar;
- Supermarkt (nader te bepalen);
- Restaurants Riva en Blooker welke onderdeel uitmaken van de Mondriaan Toren.

Huurprijs
Kantoorruimte:
€ 390,00 per m² v.v.o. per jaar.

Parkeerplaatsen:
€ 3.500,00 per parkeerplaats per jaar.

Huurprijzen dienen te worden vermeerderd met BTW.

Servicekosten
Nader te bepalen.

Huuringangsdatum
Vanaf 1 februari 2022.