Resultaten laden ...

Henri Weltersstraat 70

695 m2 kantoorruimte te koop in Sittard

Kenmerken

Prijs € 950.000 k.k.
Perceeloppervlakte 1155 m²
Functie Kantoorruimte
Wijk / Buurt Baandert

OBJECT
Vrijstaand zorgcomplex gelegen in de Sittardse wijk De Baandert. Het object is al tientallen jaren in gebruik als medisch centrum (huisartsenpraktijk en apotheek), echter zullen zij binnenkort verhuizen naar het nieuwe medisch centrum aan de overkant van de straat. Het pand heeft een oppervlakte van ca. 700 m², verdeeld over de begane grond (ca. 590 m²) en de eerste verdieping (ca. 110 m²). Het object heeft aan de achterzijde een geheel omsloten tuin ter beschikking. Aan de voorzijde van het pand bevinden zich enkele parkeerplaatsen op eigen terrein, ook mag er in de buurt met de blauwe kaart gratis geparkeerd worden.

BIJZONDERHEID
Het pand staat tevens te huur. De huurprijs bedraagt € 5.995,00 per maand.

LOCATIE
Het object is gelegen in de Sittardse wijk de Baandert. De naoorlogse stadswijk Baandert heeft een relatief korte geschiedenis. Voor de Tweede Wereldoorlog bestond dit gebied nog vrijwel geheel uit akkers en weilanden met enkel wat verspreide bebouwing. De naam Baandert werd indertijd al gebruikt om dit gebied mee aan te duiden. Het gebied werd doorsneden door de Molenbeek, een kunstmatige aftakking van de Geleenbeek die leidde naar de Stadbroekermolen. Deze beek, die vanwege haar vroegere functie als open riool in de volksmond ook wel bekendstond als de Keutelbeek, is bij de aanleg van de wijk voor een groot gedeelte overkluisd. Langs de beek lag de buurtschap Stadbroek, die geheel in de huidige wijken Baandert en Stadbroek is opgegaan. Enkele historische boerderijen en huizen van dit plaatsje, aan de huidige Oudeweg, zijn heden ten dage nog bewaard gebleven.

De wijk kent door de ligging nabij het centrum slechts een klein aantal eigen voorzieningen. Er bevinden zich een katholieke basisschool, een huisartsenpraktijk en enkele horecagelegenheden. Voor de meeste winkelgelegenheden zijn de inwoners vooral aangewezen op het centrum. In het midden van de wijk, aan de Hemelsley, ligt een klein park en verder grenst de wijk in het noorden aan het recreatiegebied de Schwienswei, waaronder het zwembad De Nieuwe Hateboer. Delen van de wijk zijn per openbaar vervoer goed bereikbaar met doordeweeks vier bussen per uur richting het station vanaf de Dr. Nolenslaan.

BESTEMMING/ BEDRIJFSDOELEINDEN
Er geldt het bestemmingsplan "Baandert ESCS", vastgesteld op 22-09-2011. U dient zelf bij de gemeente Sittard-Geleen te verifiëren of uw bedrijfsactiviteiten vallen binnen het vigerend bestemmingsplan. Voor alle uitgebreide bestemmingsmogelijkheden, verwijzen wij naar de website van ruimtelijkeplannen.

BEREIKBAARHEID
In de directe omgeving liggen meerdere bushaltes rondom het pand. Verder zijn het treinstation en het centrum van Sittard op loopafstand gelegen.

VERKOOPINFORMATIE
Bovenstaande informatie is met zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend, verkopers noch verkopend makelaar kunnen aansprakelijk worden gehouden voor eventuele onjuistheden. Indien bepaalde informatie voor u van wezenlijk belang is, dan adviseren wij u deze op juistheid te (laten) controleren. Alle opgegeven maten en oppervlakken zijn indicatief.

SCHRIFTELIJKHEIDSVEREISTE
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat zowel koper als verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ('schriftelijkheidsvereiste'). Tot het tijdstip van ondertekening door beide voornoemd, zullen partijen jegens elkaar geen enkele verplichting hebben.

BOUWKUNDIGE KEURING/BODEMONDERZOEK
Koper is te allen tijde gerechtigd om voor eigen rekening een onderzoek te laten verrichten, dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen in de staat van onderhoud of andere aspecten van de onroerende zaak. Koper dient bij het doen van een bod wel direct aan te geven of hij een dergelijk onderzoek wenst.

ALGEMEEN
De projectinformatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld, dat deze projectinformatie niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.