Resultaten laden ...

Hogerop 17

113 m2 winkelruimte te huur in Zoetermeer

Kenmerken

Oppervlakte verkoopvloer 113 m2
Frontbreedte winkel 500 m
Aantal bouwlagen 1
Welstandsklasse A2
Functie Winkelruimte
Wijk / Buurt Stadscentrum

Te huur winkelruimte

Hogerop 15 en 17, 2711 AX Zoetermeer

ALGEMEEN

Het Stadshart van Zoetermeer is in fasen tot stand gekomen. Het dorp Zoetermeer werd in hoog tempo omgebouwd tot stad door de bouw van nieuwe woonwijken, maar het centrum van de nieuwe stad bleef lang leeg. Pas in 1985 werd gestart met de bouw van het Stadshart; het nieuwe winkelcentrum van de stad. Naast winkels, kantoren en woningen kwamen het nieuwe stadhuis en de bibliotheek naar het centrum. Ook is er een flink aantal restaurants, bioscopen en andere uitgaansgelegenheden geopend. Waar de ruimte dat toeliet, zijn onderdeks grote parkeerplaatsen voor de bewoners en het winkelend publiek gebouwd. Het openbaar vervoer kreeg een eigen plaats met twee stations: Centrum West (met daarbij een busstation) en Stadhuis aan de andere kant van het Stadshart.

De bouw van het stadscentrum heeft eigenlijk nooit stilgestaan. Een paar jaar geleden is Spazio gerealiseerd: een moderne uitbreiding aan de Westkant van het Stadshart met winkels, appartementen en kantoren. Bijzondere blikvanger van het project is de ufo. Ook voor de nabije toekomst zijn er verschillende plannen in de maak.

BESTEMMING

De bestemming van het Hogerop 15-17 is centrum -1 (GEEN HORECA)

Planstatus : Onherroepelijk vastgesteld 14 maart 2019

Overheid: Zoetermeer

Enkelbestemming : Centrum-1.

BESCHIKBAARHEID

In het Stadshart zijn momenteel de volgende winkelruimten voor verhuur beschikbaar:

Adres : Hogerop 15, 2711 AX Zoetermeer
Oppervlakte : ca. 130 m²
Frontbreedte : 10 m
Huurprijs per maand excl. BTW : € 2.702,50
Bijkomende kosten* per maand excl. BTW : € 615,-
Totaal per maand excl. BTW : € 3.317,50

Adres : Hogerop 17, 2711 AX Zoetermeer
Oppervlakte : ca. 113 m²
Frontbreedte : 5 m
Huurprijs per maand excl. BTW : € 2.354,36
Bijkomende kosten* per maand excl. BTW : € 529,-
Totaal per maand excl. BTW : € 2.883,36

* worden nader beschreven onder kopje "service- en promotiekosten".

OPLEVERINGSNIVEAU

Hogerop 15 en 17 worden in huidige staat opgeleverd, doch als casco verhuurd met uitsluitend de bestaande nutsaansluitingen tot in de meterkast en riolering/afvoeren tot het eerste punt waar dit het gehuurde binnenkomt. Let wel deze voormalige kapsalon wordt in huidige staat opgeleverd.

Alle overige in het gehuurde aanwezige bouwkundige, technische en overige voorzieningen - al dan niet door verhuurder op verzoek van huurder geplaatst - behoren niet tot het gehuurde en worden door de nieuwe huurder kosteloos gebruikt. Verhuurder staat niet in voor de kwaliteit en werking ervan. Huurder mag deze voorzieningen gedurende de huurtermijn uitsluitend na overleg met en de schriftelijke instemming van verhuurder verwijderen.

PARKEREN

Het parkeren in de parkeergarages P1 Belgiëlaan, P2 Bovenlangs/Onderlangs, P4 Luxemburglaan, P5 Amsterdamstraat, P8 Nederlandlaan en P9 Duitslandlaan in het Stadshart is de eerste twee uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag. Parkeren in de Driekant parkeergarage is niet gratis.

HUURCONDITIES

Huurtermijn : in overleg

Huuringangsdatum : in overleg

Huurprijsindexatie : de huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks Alle huishoudens (2015=100) van het CBS. Voor het eerst een jaar na de huuringangsdatum

Huurprijsbetaling : per maand vooruit

servicekosten : de servicekosten van de winkelruimte aan het Hogerop 15 en 17 bedragen € 43,50 per m² per jaar excl. BTW als bijdrage voor de kosten van onder andere:

- schoonmaak algemeen, glasbewassing, ongediertebestrijding
- vuilafvoer
- onderhoud technische installatie algemeen/gemeenschappelijk
- groenvoorziening
- huismeester
- stadverwarming algemeen
- centrum-management.

Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de nutsbedrijven inzake de levering van gas, water en elektra.

De promotiekosten bedragen € 10,50 per m² per jaar excl. BTW

De bijdrage parkeerkosten Stadshart is € 8,- per m² per jaar excl. BTW

Bankgarantie : gelijk aan 3 maanden huur + 3 maanden servicekosten + BTW

Contract : Model URW

Voorbehoud : Goedkeuring directie verhuurder/positief bedrijfsinformatierapport; ter beoordeling van verhuurder

Verhuurder heeft het recht ten aller tijde een kandidaat huurder af te wijzen op basis van het concept of kwaliteit van het concept.

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Energielabel : casco derhalve nog geen label aanwezig

Algemeen : de informatie betreffende de winkelruimte aan het Hogerop 15 en 17 te Zoetermeer is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan door Hopman en Schreuder Bedrijfshuisvesting BV geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven oppervlakten en afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet worden beschouwd als een aanbod of offerte. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden