Resultaten laden ...

Kloosterstraat 18 A

430 - 630 m2 winkelruimte te huur in Venlo

Kenmerken

Huurprijs € 75 m²/jaar
Functie Winkelruimte
Onderhoud buiten Goed
Onderhoud binnen Goed
Wijk / Buurt Blerick-Centrum

TE KOOP WINKEL-/WOONPAND - KLOOSTERSTRAAT 18-18A TE VENLO met zeer ruim dakterras gelegen op goede locatie aan de van oudsher hoofdwinkelstraat van het stadsdeel Blerick. De WINKELRUIMTE is tevens separaat te KOOP én te HUUR.

De winkel beschikt over een ruim verkoopoppervlak op de begane grond en een souterrain dat via een trap prima bereikbaar is en ook als verkoopruimte gebruikt kan worden. De achterzijde, zie lichtstraat, is ook om te vormen tot woonstudio. Naast winkelruimte is het ook als atelier of showroom geschikt. De winkel is thans nog verhuurd. In onderling overleg kan de winkel vrij van huur opgeleverd worden dan wel separaat gekocht of verhuurd worden. Nadere info is op aanvraag verkrijgbaar.

De bovenwoning verkeert in een prima staat, maar is ook bijzonder geschikt om te worden getransformeerd naar twee op drie appartementen. De woning beschikt over een eigen privé-opgang.

Belendingen worden gevormd door soortgelijke winkels in combinatie met bovenwoningen. Naast winkels en Cultureelcentrum ’t Raodhoes zijn er in de straat ook diverse horecagelegenheden te vinden. De rivier De Maas ligt op een minuut loopafstand. Het kernwinkelgebied van Blerick wordt gevormd door aan de ene zijde winkelcentrum “ De Wieën “ (begin Kloosterstraat) aan de andere zijde de Carleysplaats en Laurentiusplein. Hier vinden we een gedeelte dat gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van divers gerenommeerde lokale detailhandelszaken en grootwinkelbedrijven. Op het Laurentiusplein is gestart met de afronding van het Centrumplan Blerick. Hierbij wordt het huidige modewarenhuis Berden uitgebreid met een grootschalige foodketen.

Bereikbaarheid
Het object is gelegen in het centrum en is met eigen vervoer als met openbaar vervoer goed bereikbaar.

Parkeergelegenheid
Er is ruim voldoende openbare gratis parkeergelegenheid beschikbaar in de directe omgeving. In het centrum van Blerick is sprake van een zogenaamde blauwe zone.

Indeling winkelruimte (in m² bvo)

Winkelruimte ± 230 m²
Souterrain ± 200 m²

Bovenwoning
1e verdieping ± 75 m²
Dakterras ± 40 m²
2e verdieping ± 75 m²
3e verdieping ± 50 m²

Indeling woonhuis
1e verdieping: hal, keuken, woonkamer, toilet, dakterras.
2e verdieping: 4 slaapkamers, badkamer, toilet, wasruimte, balkon.
3e verdieping: zolderruimte.

Kadastraal bekend
Gemeente Venlo, sectie M, nrs. 3934 en 6739, groot 237 m².

Koopcondities

Koopprijs
Totale object; € 695.000,00 k.k.
Winkelruimte (separaat): € 279.000,00 k.k.

Huurcondities

Huursom winkelruimte: € 75,00 per m² per jaar exclusief BTW > 430 m²

Huurtermijn
5 jaar met telkens 5 jaar verlenging.

Huurbetaling
Per maand vooruit te voldoen.

BTW-belaste verhuur
Verhuurder opteert voor met BTW-belaste verhuur. Indien huurder niet voldoet aan de wettelijke criteria (90% BTW-norm) dan zal er een BTW-vervangende opslag gehanteerd worden, zodanig dat verhuurder gecompenseerd wordt wegens het niet kunnen verrekenen van de BTW op de investeringen, alsmede de BTW op de exploitatiekosten.

Bankgarantie
Conform het ROZ-model ten bedrage van 3 maanden huur te vermeerderen met BTW en servicekosten.

Indexering
Jaarlijks overeenkomstig het maand prijsindexcijfer volgens het consumentenprijsindexcijfer (CPI) reeks “alle Huishoudens” (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurcontract
Standaardmodel ROZ-contract model (winkelruimte) met bijbehorende algemene bepalingen.

Aanvaarding
In onderling overleg.

Voorbehoud
Goedkeuring eigenaar/verkoper.