Resultaten laden ...

Oudegracht 109

193 m2 winkelruimte te huur in Utrecht

Kenmerken

Huurprijs Op aanvraag
Functie Winkelruimte
Onderhoud buiten Uitstekend
Onderhoud binnen Uitstekend
Wijk / Buurt Lange Elisabethstraat, Mariaplaats en omgeving

Dit unieke winkelpand aan de Oudegracht, in het bruisende centrum van Utrecht, vertegenwoordigt een buitengewone kans voor ondernemers die zich willen vestigen op een locatie met rijke historie en uitstekende commerciële vooruitzichten. De Oudegracht, bekend om haar authentieke panden en gezellige sfeer, vormt het decor voor een levendige mix van lokale boetieks en landelijke winkelketens, wat een constante stroom van bezoekers garandeert.

Het pand, gebouwd in 1450, straalt een unieke charme uit die bezoekers en gebruikers onmiddellijk aanspreekt. Ondanks de leeftijd is het door de jaren heen uitstekend onderhouden, waardoor het voldoet aan alle moderne eisen zonder afbreuk te doen aan zijn historische karakter.

Gelegen op een A1 locatie, in het hart van de historische binnenstad van Utrecht, profiteert dit pand van zijn ligging in de drukste winkelstraat en voetgangersgebied van de stad. Het sluit naadloos aan op het gouden wandelrondje, populair bij zowel toeristen als lokale inwoners, waardoor het een niet te missen kans is voor elk bedrijf.

In de directe nabijheid bevinden zich vooraanstaande winkelketens zoals Bijenkorf, Only, Flying Tiger, Zara, Mango, Parfumerie Douglas, Scotch & Soda, Esprit, Kruidvat, Etos, ICI Paris XL, Zeeman, Omoda, Jack & Jones, en vele anderen.

De rijke omgeving van het pand omvat niet alleen de bekende grachten en unieke horecagelegenheden van Utrecht, maar ook culturele hotspots zoals Museum Speelklok, het Centraal Museum, en het Nijntje Museum. Bovendien liggen essentiële voorzieningen zoals supermarkten en het drukke Neudeplein op slechts een korte loopafstand.

Utrecht, als de vierde grootste stad van Nederland met bijna 400.000 inwoners, is een dynamische en groeiende stad die bekend staat om zijn levendige studentenpopulatie, het drukste en grootste treinstation van Nederland, en een van de topuniversiteiten van het land, de Universiteit Utrecht.

Metrages (VVO)

Commerciële ruimte: circa. 193 m2 (inclusief kantine en sanitaire voorzieningen)

Bestemmingsplan

Volgens het actuele bestemmingsplan heeft het pand een "Centrum-1” bestemming. Binnen deze bestemming zijn detailhandel en publieksgerichte dienstverlening.

Als gebruiker bent u zelf verantwoordelijk om navraag te doen naar het actuele bestemmingsplan bij de gemeente. Aan deze omschrijving kunnen geen rechten worden ontleend.

Opleveringsniveau

De commerciële ruimte zal in casco staat opgeleverd worden onder andere voorzien van;

- Airconditioning
- Pantry
- Toiletruimte
- Verlichting
- Stucwerkwanden
- Systeemplafond
- Internet- en telefonieaansluitingen

Huurcondities

Huurprijs: Op aanvraag.

Huurbetaling: per maand vooruit.

Huurtermijn: 5 jaar + 5 jaar.

Servicekosten: Niet van toepassing, de ruimte beschikt over eigen nutsvoorzieningen.

Aanvaarding: In overleg, per 1 maart 2025.

Opzegtermijn: 12 maanden.

Zekerheidstelling: Waarborgsom: ter grootte van zes maanden huur.

Huurindexering: Jaarlijks overeenkomstig het maand prijsindexcijfer volgens het consumentenprijsindexcijfer (CPI) reeks CPI alle huishoudens (2015=100) gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar. Indexatie voor het eerst 12 maanden na huur ingangsdatum en zo vervolgens jaarlijks.

BTW: Indien huurder niet aan het "90%-criterium”(aandeel belaste prestaties) voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Als dan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd, dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Huurcontract: R.O.Z.-model op basis van het daadwerkelijke gebruik.

====================

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan