Resultaten laden ...

Europalaan 40

799 - 1.414 m2 kantoorruimte te huur in Utrecht

Kenmerken

Servicekosten € 45 m²/jaar
Aantal parkeerplaatsen 180
Functie Kantoorruimte
Contract Type Direct
Wijk / Buurt Bedrijvengebied Kanaleneiland
Bouwjaar 2001
Energielabel A
Typische oppervlakte bouwlaag 2.684 m²

ALGEMEEN
Gebouw Avenue is een nieuw icoon. Ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Graziosi Progetti. Een nieuwe parel in het Utrechtse kantorenlandschap. Gelegen op een strategische locatie tussen de snelweg en het historisch centrum van Utrecht.

Gebouw Avenue wordt in 2021 volledig gerenoveerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van lichte materialen en een verfijnde afwerking, zoals prachtige hout accenten, subtiele gouden details en wit marmer. Een comfortabele werkomgeving en zakelijke ontmoetingsplek met de allure van een vijfsterren-hotel.

Door de volledig vernieuwde installaties en inrichting is er een comfortabele en gezonde werkomgeving gecreëerd, die klaar is voor de toekomst. Waar voorheen sprake was van gevelradiatoren, wordt het pand nu via het plafond verwarmd e?n gekoeld. Het gebouw beschikt over Energielabel A en met de nieuwe installatietechniek wordt de basis gelegd voor een Paris-proof toekomst.

Het gebouw kan worden gebruikt als single-tenant gebouw met een totale kantooroppervlakte van ca. 9.400 m2. Ook multi-tenant gebruik behoort tot de mogelijkheden en voor de kantoorvloeren geldt een flexibele indelingsmogelijkheid. Vanaf circa 300 m2 is het al mogelijk om een eigen kantoorunit te huren. Een verdieping omvat circa 1.500 m2 kantooroppervlakte.

Gelegen op een prominente zichtlocatie aan de Europalaan, beschikt dit prachtige gebouw over ruim voldoende parkeerplaatsen in de bijbehorende parkeergarage en op het eigen parkeerterrein.

In de nabijheid van Avenue Building zijn bekende ondernemingen gevestigd, onder andere: de Rabobank, Maandag, Alstom, Kneipp en Equens. In bouwdeel A is de ABN AMRO gehuisvest.

GEMEENSCHAPPELIJKE FACILITEITEN
Het gebouw heeft een dubbele entree op de begane grond. Een entree is gelegen aan de Europalaan en een entree is gelegen aan het binnenterrein naast de parkeergarage.
De entree is het hart van het gebouw. Door de dubbele hoogte wordt dit een ruimtelijke en dynamische plek waar gebruikers en bezoekers graag verblijven.
Gebouw Avenue voldoet volledig aan de laatste standaard voor kantoorgebruik en het biedt alle voorzieningen die men zich kan wensen, zoals een meeting center, koffiecorner en bedrijfsrestaurant.

BEREIKBAARHEID
Eigen vervoer:
Gebouw Avenue is uitstekend bereikbaar met de auto. Via directe aansluitingen op de A12 (afrit 17 van de ring zuid Utrecht). Vanaf de ring zuid zijn de A2 en A27 naar Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag, Amersfoort en Den Bosch snel te bereiken.

Openbaar vervoer:
Naast een uitstekende bereikbaarheid met de auto is Gebouw Avenue tevens uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Utrecht Centraal is de reistijd per bus/sneltram tot aan de halte voor het gebouw circa 6 minuten, waarna het kantoorgebouw lopend in 2 minuten te bereiken is. De sneltram stopt voor de deur en 4 buslijnen hebben er een halte.

Voor de verhuur is beschikbaar circa 9.389,53 m2 v.v.o. kantoorruimte verdeeld als volgt:

Verdieping Metrage
Begane grond circa 799,43 m² v.v.o.
1e verdieping circa 1.414,24 m² v.v.o.
2e verdieping circa 1.414,24 m² v.v.o.
3e verdieping circa 1.414,24 m² v.v.o.
4e verdieping circa 1.414,24 m² v.v.o.
5e verdieping circa 1.414,24 m² v.v.o.
6e verdieping circa 1.243,99 m² v.v.o.

Genoemde metrages aangepast inclusief een aandeel in de algemene en gemeenschappelijke ruimte van het kantoorgebouw.

Gemeten conform NEN 2580 meetcertificaat.

PARKEERGELEGENHEID
Het gebouw beschikt over ruim voldoende parkeer-gelegenheid in de afgesloten parkeergarage alsmede op het parkeerterrein aan de achterzijde van het kantoorgebouw op basis van een parkeernorm van 1 parkeerplaats per 52 m² v.v.o. kantoorruimte.

ENERGIELABEL
Het kantoorgebouw is voorzien van een Energielabel A.

AANVAARDING
In overleg.

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorruimte wordt in casco gerenoveerde staat opgeleverd met de volgende voorzieningen:
• nieuwe klimaatinstallatie bestaande uit een luchtbehandelingsinstallatie, compleet met ventilatie, koeling, verwarming en luchtbevochtiging middels het plafond (klimaatklasse B);
• Installatieonderdelen in het plafond zijn uitgelegd op een moduulmaat van 1.800 mm, rekening houdend met een kantoordiepte van 5.400 mm;
• interne warmtelast kantoorruimten en kantoor-tuinen = 43 W/ m2 (gebaseerd op 1 persoon per 8 m2):
• interne warmtelast vergader-/spreekruimte = 63 W/ m2 (gebaseerd op 1 persoon per 2,5 m2);
• nieuw bandraster systeemplafond met een stramienmaat van 1.800 mm, voorzien van LED verlichtingsarmaturen met aanwezigheidsdetectie;
• akoestische absorptiecoe?fficie?nt plafond 0,95;
• gesausde wanden;
• 3 personenliften;
• zonwerende beglazing
• vloerbedekkingsgerede vloer
• nieuwe kabelgoten ten behoeve van elektra, data en telefonie
• per gevelstramienmaat van 1.800 mm is een dubbele wandcontactdoos beschikbaar;
• hoofdtrappenhuizen in natuursteen;
• gerenoveerde sanitaire voorzieningen op elke verdieping;
• dubbele toegangsdeur op de verdieping;
• elke verdieping heeft een eigen elektriciteitsmeter.

Turnkey oplevering behoort tot de mogelijkheden.

HUURPRIJS
Kantoorruimte en parkeerplaatsen:
Op aanvraag.

BTW-HEFFING
Uitgangspunt is BTW-belaste verhuur. Derhalve dient bovengenoemd bedrag te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde BTW-percentage. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, is van rechtswege sprake van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

HUURTERMIJN
10 (tien) jaar met een aansluitende verlengingsperiode van 5 (vijf) jaar.

HUURBETALING
De huur en het voorschot servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting, per kwartaal vooruit.

HUURPRIJSHERZIENING
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens het consumenten-prijsindexcijfer (CPI), reeks voor alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

SERVICEKOSTEN
€ 45,00 per m² per jaar, op basis van voorschot en nacalculatie, voor de leveringen en diensten, te vermeerderen met omzetbelasting.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een bankgarantie, model ROZ 2018, of waarborgsom ter grootte van drie maanden huurpenningen en servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting.

HUUROVEREENKOMST
De op te stellen huurovereenkomst is conform de overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 is vastgesteld en zoals gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM met de bijbehorende Algemene Bepalingen.