Resultaten laden ...

Cartesius gebouw Solo 0 ong

104 - 575 m2 kantoorruimte te huur in Utrecht

Kenmerken

Huurprijs Prijs op aanvraag
Functie Kantoorruimte
Wijk / Buurt Schepenbuurt bedrijvengebied Cartesiusweg
Bedrijventerrein Cartesiusdriehoek

WAAROM GEBOUW SOLO VOOR U DE IDEALE PLEK IS
1. Werken in de meest moderne en nieuwe stadswijk van Utrecht
2. Omringd door 322 woningen in het project Cartesius
3. Veel voorzieningen binnen handbereik
4. Gesitueerd rondom binnenplaats in het park aan het plein achter het monumentale CAB gebouw
5. Hoge score op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit
6. Terras over de volle gevellengte

ALGEMEEN

Werken in de meest moderne en nieuwe stadswijk van Utrecht

In de Cartesius te Utrecht, het voormalige NS-terrein, worden momenteel 322 woningen ontwikkeld en commerciële ruimten in de plint van gebouw Solo. Dit is de eerste fase van de totale gebiedsontwikkeling waarbij stedelijk gewoond zal worden rondom een park. Fase 1 beslaat zo’n 30.000 m² b.v.o., bestaande uit 2 gebouwen; Track en Solo. In fase 2 e.v. zullen zo’n 2500 woningen worden gerealiseerd met veel voorzieningen zoals een basisschool, sporthal, supermarkt, horeca, etc. Het monumentale CAB gebouw vormt als levendige ontmoetingsplek het hart van deze nieuwe woonwijk.

Gebouw Track omvat 242 woningen, welke met een oppervlakte van 50 m2 tot 80 m2 GBO hoofdzakelijk in het middenhuursegment vallen. Tevens wordt het gebouw voorzien van een grote collectieve buitenruimte en een verdiepte parkeergarage met fietsenstalling.

Gebouw Solo bestaat uit 80 woningen, waaronder 7 atelier- en 10 friendswoningen ontworpen door het Utrechts Architectenbureau Zecc. In de plint van gebouw Solo is een commerciële ruimte van 575 m2 (voor verhuur beschikbaar) en een ruime halfverdiepte fietsenstalling. Het gebouw Solo is gesitueerd rondom een binnenplaats en bevindt zich in het park en aan het plein achter het monumentale CAB-gebouw. Het park vormt samen met het CAB gebouw tevens het hart van de wijk Cartesius.

Beide deelprojecten scoren hoog op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit. Zo zal er straks een ruim aanbod zijn van elektrische deelauto’s en e-bikes. De bouw is aangevangen in het voorjaar van 2021, gebouw Solo is opgeleverd in maart 2023, de oplevering van gebouw Track zal in november 2023 plaatsvinden.

De commerciële ruimten zijn deels gelegen op de begane grond en deels in het souterrain. De ruimte op de begane grond is voorzien van een splitlevelvloer door de hoogte verschillen aan de voor- en achterzijde van het gebouw. De vrije hoogte van circa 4 meter maakt de ruimte spectaculair voor verscheidende invullingen.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID

Eigen vervoer
De bereikbaarheid met eigen vervoer is goed te noemen. Op 7 minuten afstand is de A2 gelegen en op 9 minuten afstand zijn de A27 en A28 gelegen.

Openbaar vervoer
De Cartesius ligt tegen de historische binnenstad van Utrecht aan. Via een fietstunnel is op 6 minuten afstand Utrecht CS gelegen en via het naastgelegen NS-station Utrecht Zuilen is Utrecht CS binnen 3 minuten te bereiken.

Trein
Utrecht Zuilen - Utrecht CS 3 minuten
Utrecht CS - Amsterdam CS 26 minuten
Utrecht CS – Rotterdam CS 36 minuten
Utrecht CS - Arnhem 35 minuten
Utrecht CS - Zwolle 52 minuten

Fietsen
Utrecht De Neude: 10 minuten
Tivoli Vredenburg: 6 minuten
Domplein: 9 minuten
Centraal Museum: 11 minuten
Griftpark: 8 minuten
Jaarbeursplein: 8 minuten
Berlijnplein: 7 minuten

Lopen
Amsterdamsestraatweg: 7 minuten
Hoog Catharijne: 19 minuten
Julianapark: 12 minuten
Werkspoorkathedraal: 13 minuten
Lombok: 18 minuten
Stadsstrand Oog in Al: 19 minuten

OPPERVLAKTE
Voor de verhuur is beschikbaar totaal 575,2 m² v.v.o. aaneengesloten commerciële ruimte, waarvan 474 m² gelegen op de begane grond met splitlevel vloer en 101,2 m² in het souterrain.

Unit A (onder optie)
Souterrain 37,7 m²
Begane grond 166,8 m²

Unit B
Souterrain 27,6 m²
Begane grond 151,9 m²

Unit C
Souterrain 35,9 m²
Begane grond 155,3 m²

OPLEVERINGSNIVEAU
De ruimte wordt opgeleverd in casco staat met onder andere de volgende voorzieningen:
• voorzieningen tot in de meterkast (elektra, stadswarmte, water, glasvezel/comm);
• afgedopte riolering;
• ruwe betonvloer zonder cementdekvloer;
• onafgewerkte wanden.

De aansluiting en het verbruik van data- en telecommunicatievoorzieningen zijn niet in de huurprijs begrepen en dienen door huurder zelf te worden verzorgd en betaald.

PARKEREN
De collectieve parkeergarage zal naar verwachting in 2025 gereed zijn. Tot die tijd is er een tijdelijke parkeervoorziening gerealiseerd (betaald parkeren zone A2) In de tussentijd zal er voor het gebouw Track en Solo een tijdelijke parkeervoorziening worden gerealiseerd.

ENERGIELABEL
Thans geen label in verband met afwezigheid installaties.

GEBRUIKERSMOGELIJKHEDEN
De commerciële ruimte valt binnen het bestemmingsplan “Cartesius Fase 1” en biedt ruime mogelijkheden door de functieaanduiding ‘gemengd’ en is bestemd voor:
a. Culturele voorzieningen;
b. Dienstverlening
c. Sportvoorzieningen
d. Maatschappelijke voorzieningen
e. Horeca-activiteiten (cat. D3)

Bij alle functies behoren eveneens ondergeschikte detailhandel en kantooractiviteiten.

HUURPRIJS COMMERCIËLE RUIMTE
€ 185,-- per m² per jaar te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting, per kwartaal vooruit te voldoen.

SERVICEKOSTEN
Huurder is jaarlijks een nader te bepalen voorschotbedrag verschuldigd ten behoeve van collectieve voorzieningen van o.a. fietsenstalling, gevel schoonmaak etc.

KOSTEN NUTSBEDRIJVEN
Rechtstreeks door huurder te voldoen aan desbetreffende nutsbedrijven.

ONDERMAAT/OVERMAAT
Indien de opgegeven grootte (ondermaat/overmaat) van de onroerende zaak niet juist is, ontleent geen van partijen daaraan rechten.

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaar met een verlengingsperiode van 5 (vijf) jaar.

OPZEGTERMIJN
Uiterlijk 12 (twaalf) maanden voor het aflopen van een huurtermijn.

HUURPRIJSINDEXERING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks Alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een kwartaalverplichting huur plus servicekosten en de over het totaal verschuldigde BTW.

AANVAARDING
In overleg.

B.T.W.
Uitgangspunt is BTW-belaste verhuur. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane nadeel volledig wordt gecompenseerd.

HUUROVEREENKOMST
Afhankelijk van de activiteit van huurder, zal een huurovereenkomst worden opgesteld op basis van een van de volgende modellen:
• Gebaseerd op het model huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in 2015. Van deze overeenkomst maken deel uit de bijhorende “Algemene bepalingen huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230A BW”.
• Gebaseerd op het model huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290a BW, zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 17 september 2012. Van deze overeenkomst maken deel uit de bijhorende “Algemene bepalingen huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290A BW”, gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag op 2 oktober 2012 en aldaar ingeschreven onder nummer 58/2012.

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan